Tarinamme

Mamia Company on kiertävä nykytanssiteatteri, jonka perustivat syksyllä 2014 aviopari koreografi & ohjaaja Nina Mamia sekä näyttelijä Kasperi Nordman.

Companyn jäsenet ovat kaikki pitkän kokemuksen omaavia taidealan ammattilaisia, joita yhdistää laaja-alainen kiinnostus näyttämötaiteeseen.

Meitä kiinnostavat aikakautemme ilmiöt, ihmisyyden tila ja yhteiskunta. William Shakespearen sanoin:” Esiintyjän tehtävä on aina ollut ja on vastakin pitää peiliä luonnon kasvojen edessä. Osoittaa hyveelle sen piirteet, pilkata pahaa ja osoittaa aikakaudelle ominainen henki ja tavat.”

Luomisprosessiamme edeltää usein pitkä tutkimusjakso käsiteltävästä aiheesta. Käytämme työmme ytimessä usein tieteellisiä tutkimuksia ja artikkeleita kyseisestä aiheesta. Objektiiviset tutkimukset antavat meille faktat käsiteltävästä aiheesta ja voimme näin laajentaa näköalojamme, välttää yleistyksiä ja henkilökohtaisia olettamuksia. Koemme, että tämän lähestymistavan avulla voimme luoda Mamia Companyn taidetta moniulotteisilla tavoilla.

Teemme teoksia eri kohderyhmille, niin aikuisille kuin lapsille perinteisille näyttämöille kuten myös ei- perinteisille. Jokaiseen esitykseen liittyy tilattavissa oleva  työpaja teoksen teemoista. Työpajat räätälöidään tilaajan toiveen mukaisiksi.

Kaikki teokset ovat kiertueteoksia ja ne ovat saatavilla suomen, englannin ja ruotsin kielisinä.

Mamia Company järjestää vuosittain omaa VanDance -festivaalia. Festivaali tuo esiin tanssin eri tyylilajeja kaupunkitiloihin kaikkien saavutettavaksi Vantaan Myyrmäkeen.

Nykytanssi. Nykyteatteri. – Mamia Company

Vuonna 2021 Mamia Company valittiin ensimmäisenä suomalaisena nykytanssiteatterina UNESCO:n sisällä toimivan kansainvälisen tanssijärjestön CID UNESCO:n jäseneksi.

Member of the International Dance Council CID

Mamia Companyä tukee Vantaan kaupunki