Nina Mamia

” Minua kiinnostaa näyttämötaide kokonaisvaltaisesti. Haluan teoksissani käsitellä aikakaudesta esiin nousevia aiheita. Uskon, että aihe synnyttää tyylilajin, jolla se haluaa tulla käsitellyksi. Mielestäni taiteilijuus on niin moniulotteista ja monialaista, että tekijöiden lokerointi johonkin kategoriaan, pienentää ajattelua ja luovuutta. Minulle taide ei ole vain tietylle yleisölle ja ikäkaudelle tehtyä, vaan se ulottuu kaikille. Teosten luomisessa uskon vahvasti yhteistyöhön. Jokainen luovan ryhmän jäsen on tasa-arvoinen ja ansaitsee työstään sen kunnian joka heille kuuluu. ”

Voisin melkein sanoa, että olen tehnyt tanssia ja teatteria koko ikäni. Seitsemän vuotiaana primaballeriina Seija Simosen oppilaana sain eväät elinikäiselle taipaleelle. Suuri kiitos kuuluu myös opettajalleni Ritva Norkialle, joka valoi minuun uskoa taiteilijaksi ryhtymiselle. Kierutelämään opin Raatikon Tanssikoulun opetusteatteri Rikassa.

Olen valmistunut Teatterikorkeakoulusta koreografiksi, TaM sekä ohjaajaksi, AMK, Stadiasta (nyk. Metropolia).  Tanssinopettajaopintoja minulla on mm. Turun Taideakatemiasta.

Tanssi- ja teatterikentällä olen toiminut monenlaisissa projekteissa ja yhteisöissä, niin koreografi-ohjaajana kuin tanssija-näyttelijänäkin.

Teoksiani on esitetty kotimaan lisäksi myös ulkomailla. Viimeisimpänä kokom perheelle suunnattu teoksemme; Sammakkolammikko edusti Suomea Kids Euro festivaalilla Washington D.C:ssä Yhdysvalloissa vuonna 2019.

Lopputyötäni Hamlet Teatterikorkeakoulusta on esitetty mm. Rostockissa ja Madridissa. Kiertue päättyi Tukholman Dramateniin v. 2011.

Koreografina olen saanut tehdä töitä eri ohjaajien kanssa. Koreografioitani nyky- ja klassikkonäytelmissä on nähty vapaiden ryhmien tuotannoissa kuten myös eri kaupunkien teattereissakin.

Tanssia ja teatteria olen opettanut parikymmentä vuotta ammattilaisille sekä harrastajille. Viime vuosina mukaan on astunut myös erilaiset työpajat yrityksille.

Teoksien tilakäsitykseni on monimuotoistunut sisustussuunnittelu opintojeni myötä. Halusin laajentaa ”tilan tajuani” ja opiskelin sisustussuunnittelijaksi v. 2014. Sisustussuunnittelua teen harrastuksena.

Mamia Companyssä toimin taiteellisena johtajana Kasperi Nordmanin kanssa, sekä koreografina, ohjaajana ja esiintyjänä. VanDance -festivaalillamme toimin taiteellisena johtajana ja tuottajana.

Kuva: Tuukka Ervasti, Le Petit Festival – Hanko 2021, TIE paikkasidonnainen soolo

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.