Nina Mamia

” Minua kiinnostaa näyttämötaide kokonaisvaltaisesti. Haluan teoksissani käsitellä aikakaudesta esiin nousevia aiheita. Uskon, että aihe synnyttää tyylilajin, jolla se haluaa tulla käsitellyksi. Mielestäni taiteilijuus on niin moniulotteista ja monialaista, että tekijöiden lokerointi johonkin kategoriaan, pienentää ajattelua ja luovuutta. Minulle taide ei ole vain tietylle yleisölle ja ikäkaudelle tehtyä, vaan se ulottuu kaikille. Teosten luomisessa uskon vahvasti yhteistyöhön. Jokainen luovan ryhmän jäsen on tasa-arvoinen ja ansaitsee työstään sen kunnian joka heille kuuluu. ”

Voisin melkein sanoa, että olen tehnyt tanssia ja teatteria koko ikäni. Seitsemän vuotiaana primaballeriina Seija Simosen oppilaana sain eväät elinikäiselle taipaleelle. Suuri kiitos kuuluu myös opettajalleni Ritva Norkialle, joka valoi minuun uskoa taiteilijaksi ryhtymiselle.

Olen valmistunut Teatterikorkeakoulusta koreografiksi  sekä ohjaajaksi Stadiasta nyk. Metropolia.  Tanssinopettajaopintoja minulla on mm. Turun Taideakatemiasta.

Tanssi- ja teatterikentällä olen toiminut monenlaisissa projekteissa ja yhteisöissä, niin koreografi-ohjaajana kuin tanssija-näyttelijänäkin.

Teoksiani on esitetty kotimaan lisäksi myös ulkomailla.  Hamlet teostani on esitetty Rostockissa ja Madridissa. Kiertue päättyi Tukholman Dramateniin v. 2011.

Vuonna 2013 esiinnyin esitystaiteilija Jenni Kokkomäen In/to Dark teoksessa, johon tein myös koreografiat. Teosta on esitty mm. Prahassa ja Stavangerissa.

Koreografina olen saanut tehdä töitä eri ohjaajien kanssa. Koreografioitani nyky- ja klassikkonäytelmissä on nähty  vapaiden ryhmien tuotannoissa kuten myös kaupungin- teattereissakin. Pisin yhteistyö minulla on ohjaaja Hanna Rytin kanssa, jolle olen saanut tehdä koreografioita v. 2000 lähtien.

Tanssia ja teatteria olen opettanut viisitoista vuotta ammattilaisille sekä harrastajille. Viime vuosina mukaan on astunut myös erilaiset työpajat yrityksille.

Teoksien tilakäsitykseni on monimuotoistunut sisustussuunnittelu opintojeni myötä. Halusin laajentaa ”tilan tajuani” ja opiskelin sisustussuunnittelijaksi v. 2014. Sisustussuunnittelua teen harrastuksena.

Mamia Companyssä toimin taiteellisena johtajana Kasperi Nordmanin kanssa, koreografina, ohjaajana sekä esiintyjänä.