Teokset

Kaikki teokset ovat kiertuteoksia ja niistä on saatavilla myös englannin ja ruotsinkieliset versiot. Kaikkiin teoksiin liittyy työpaja, joka käsittelee esityksen aiheita tanssin ja teatterin kautta. Työpaja on tilattavissa.

Aikuisille;

KAHDEN SOOLON ILTA: THE MIRROR & JEAN DARK

SAMSUNG CSC
Jean Dark solo. Gesa Piper. Photo Kasperi Nordman.

JEAN DARK 

Jean Dark soolo saa inspiraationsa Orleansin neitsyen, Jeanne D`Arcin, myytistä. Kuka on nykypäivän Jeanne?Onko hänmeditointiguru/kokemusasiantuntija/charlataani/mielenterveyspotilas, jonka maailmankatsomus muuttuu terrorismiksi omaa itseään kohtaan?

Soolon tulkitsee tanssija Gesa Piper.

THE MIRROR

SAMSUNG CSC
The Mirror solo. Elina Valtonen. Photo Kasperi Nordman.

The Mirror on teos äärimmäisestä kehollisesta narsismista. Soolo on kuin narsisti itse. Se käyttäytyy ennustamattomasti, selittämättömästi ja järjettömästi. Se vaatii ylenpalttista ihailua, palvontaa ja huomiota. Sillä on pakonomaisia fantasioita rajattomasta menestyksestä: maine, kaikkivaltius ja ruumiillinen kauneus ja seksuaalinen kyky sekä vertaansa vailla oleva loistokkuus. Se on jatkuvasti kateellinen kaikille, jopa omalle peilikuvalleen. Onko tämä kuva peilissä nykyihmisen muotokuva?

Soolossa esiintyy tanssijat Elina Valtonen/ Elisabeth Schilling.

Koreografia: Nina Mamia & tanssijat

Ohjaus: Kasperi Nordman & Nina Mamia

Äänisuunnittelu: Kasperi Nordman

Pukusuunnittelu: Linda Al Take

Teoksia on esitetty: Vantaan Tanssin viikot -17 Kulttuuritalo Vernissa.

THE DARK TRIAD – three stars of new generation

12973527_10153659341147523_8089485128699189778_o
Kuva Jenni Kokkomäki. Kuvassa Kaisa Launis&Laura Humppila.

Tragikoominen teos ihmismielestä.

On vuosi 2016 rinnakkaistodellisuudessa.  Aristoteliset kardinaalihyveet; rohkeus, viisaus, oikeudenmukaisuus ja kohtuullisuus ovat kuolemassa sukupuuttoon. Ihmismieltä hallitsee THE DARK TRIAD; Narsismi, Psykopatia ja Machiavellismi. Onko tämä rinnakkaistodellisuus ihmismielen tulevaisuus ja todellisuus?

Koreografia: Nina Mamia & työryhmä

Ohjaus: Nina Mamia

Sävellys: Tommy Lauhiala, Toni Sorsa & Pekka Kuismanen da Silva

Valosuunnittelu: Ville Virtanen

Videot: Ville Virtanen & Jenni Kokkomäki

Graafinen suunnittelu: Jarmo Wideman

Pukusuunnittelu: Mia Mamia

Pukujen toteutus: Ammattiopisto Varia; pukusuunnittelun aikuisopiskelijat

Esiintyjät: Sami Henrik Haapala, Kaisa Launis, Kasperi Nordman, Laura Humppila, Vilma Malinen, Riina Salmi, Iida Tuliainen, Aamos & Unna Vikberg

Esityskieli: englanti

Teosta on esitetty: Kaapelitehdas, Valssaamo Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki. Ke 6.4 klo 19 Ensi-ilta, Pe 8.4 klo 19,La 9.4 klo 15 & klo 19&Ma 11.4 klo 19.

 

DORIAN soolo

IMG_1481
Kuva Ville Virtanen. Kuvassa Nina Mamia.

” Minäminäminäminäminä

” Minäminäminäminäminäminminä…”

Nykytanssisoolo on tragikoominen kuvaus ”narsismin aikakaudesta”. Aikakautemme kuva on peilikuva. Peilin heijastuspinnalta meitä katselee Minä. Olenko Minä Kaikkivoipa Minä vai Mitätön Minä vai jotain siltä väliltä?

maailman Minä haluaa luoda ympärilleen? Teoksen innoittajana on toiminut Oscar Wilden  teos Dorian Greyn muotokuva. Dorian on ajaton klassikko, joka kommunikoi nykypäivään ja on ikuisen itsekeskeisyyden lähettiläs.

Koreografia: Nina Mamia

Ohjaus & käsikirjoitus: Kasperi Nordman

Tanssi: Elisabeth Schilling/Nina Mamia

Äänisuunnittelu: Pekka Kuismanen da Silva

Valosuunnittelu: Ville Virtanen

Pukusuunnittelu: Wolf Enkelinen                                                                     Kesto: 30min.

Teosta on tukenut Vantaan Kaupunki.

 

HYMY

IMG_1672
Kuva Ville Virtanen. Kuvassa Kasperi Nordman.

”Katkeruus on hymyn myrkky”

Monologi on syväluotaava teos ihmisyydestä, taiteilijuudesta sekä mielen kaksijakoisuudesta. Asuuko meissä monta minää vai olenko minä yksi minä? Monologin on käsikirjoittanut Kasperi Nordman ja sen innoittajana on toiminut Henry Millerin pienoisnovelli ”Hymy tikkaiden juuressa”.

Esitys: Kasperi Nordman
Ohjaus: Nina Mamia
Äänisuunnittelu: Pekka Kuismanen da Silva
Valosuunnittelu: Ville Virtanen

Teosta on tukenut Vantaan kaupunki.

Kahden teoksen ilta; DORIAN & HYMY  esitetty;  29.-31.1.15 Valtimonteatteri, Helsinki , 19. – 20.9.14 Lumosali Vantaa. Dorian ensi-ilta 19.9.14, Hymy  ensi-ilta Vantaan Tanssin viikot 2011.

 

YHTEISTYÖ ADHD-LIITON KANSSA;

427 ASKELTA

SAMSUNG CSC
Kuvassa Roni Lempinen, Johannes Ikkala, Nina Mamia, Silja Karjunen, Petteri Visala & Markus Kinnunen. Harjoituskuva.

Näyttämöteos ADHD:sta.

Traagisen koominen teos avaa ADHD:ta useasta eri näkökulmasta käsin. Katsoja pääsee mukaan diagnosoidun maailmaan, jossa kohtaukset lähestyvät ADHD:ta vastakkainasettelun kautta; hyväksyminen/ennakkoluulo, ominaisuus/sairaus sekä subjekti/objekti.

Luvassa on yllättäviä käänteitä, joissa huumori on vahvasti läsnä.

Käsikirjoitus: Kasperi Nordman & työryhmä

Ohjaus: Kasperi Nordman

Koreografia: Nina Mamia

Esiintyjät: Johannes Ikkala, Krista Ingström, Silja Karjunen, Roni Karjunen, Markus Kinnunen, Hanna Koskinen, Nina Mamia  & Petteri Visala.

Teosta on esitetty Kuntoutussäätiöllä Helsingissä 12.,13. & 15.10.16.

 

Lapsille;

SAMMAKKOLAMMIKKO/GRODDAMMEN

rain-rain-go-away
Rain Rain go away. Kuva Kia-Maria Aho

Sammakko palaa synnyin lammelleen sukujuhliin. Sammakon odottaessa sukulaisiaan Lampi herää henkiin. Tästä alkaa Sammakon ja Lammikon seikkailu. Miten käy Sammakon, kun Lammikko sairastuu kaikesta siihen heitetystä roskasta? Pystyykö yksi pikkuinen Sammakko pelastamaan ystävänsä vai tarvitaanko siihen vähän apua?

Vuorovaikutteinen tanssisatu on suunnattu koko perheelle.( 4v. ylöspäin). Katsojat pääsevät mm. osallistumaan Sammakon sukulaisina Lammen pelastamiseen.

En groda återvänder till sin födelsedamm att delta i en släktträff. När grodan väntar på sina släktingar vaknar dammen till liv. Det är början på grodans och dammens gemensamma äventyr.

Hur går det för grodan när dammen blir sjuk av allt skräp man har kastat i den? Kan en liten groda rädda sin vän eller behöver den lite hjälp att göra det?

En interaktiv danssaga som är inriktad till hela familjen(från 4 år).

Käsikirjoitus: Kasperi Nordman & Nina Mamia

Koreografia & Viivi Viitasammakko/Greta Gröngroda: Nina Mamia

Mikko Lammikko/Micke Damm: Kasperi Nordman

Lammikko: Johanna Lauhiala & Tanja Kallio

Sammakkopuku: Linda Al Take

Teosta on esitetty:

Suomeksi;

19.4.17 Vantaan Tanssin viikot, Kulttuuritalo Vernissa. 

4.12.16 Vantaan Tanssiopisto,

17.11.16 klo 9 & 10 Taidetalo Toteemi, Vantaa.

Ruotsiksi; 20.4.17 Vantaan Tanssin viikot, Kulttuuritalo Vernissa.

 

KISU PIKKULAINEN VAAROJEN VARJOISSA / KISSE LILLAS BLAND SKUGGORNA

SAMSUNG CSC
Kuvassa Nina Mamia. Kuva Kasperi Nordman.

Lämminhenkinen seikkailutarina kesäkissa Kisu Pikkulaisesta, joka huomaa, että yhdessä on kivempaa ja yksin ei pärjää kukaan. 

Perhe Pikkulainen on pakannut tavaransa ja on aika palata kesän jälkeen mökiltä kaupunkiin. Kesäkissa Kisu Pikkulainen jää kaikessa tohinassa huomaamatta mökille. Tästä alkaa Kisun seikkailu lankakerien ja lakanoiden maailmassa. Kisu Pikkulainen on osallistava tanssiteatteriteos päiväkoti-ikäisille lapsille ja muille lapsenmielisille. Esityksen kertojana toimii Viemärirotta.

Ett varmhjärtat äventyr om sommarkatten Kisse Lillas, som en dag inser att det är roligare att vara tillsammans med någon än att alltid vara ensam.

 Familjen Lillas har packat sina saker för att återvända hem till stan efter en sommar på landet. I allt ståhej råkar de glömma bort sommarkatten Kisse Lillas, som helt ensam blir kvar på stugan. Det är början på Kisses äventyr.  

Kisse Lillas är en interaktiv dansteaterföreställning som riktar sig till barn i dagisåldern – och även äldre som har barnasinnet i behåll. 

Käsikirjoitus, ohjaus, Viemärirotta/Kloakråttan: Kasperi Nordman

Koreografia, Kisu Pikkulainen/Kisse Lillas: Nina Mamia

Sävellys: Pekka Kuismanen da Silva

Teosta on esitetty:

Suomeksi;

Teatteri Tuike 21.-22.5.16., Vantaan Vasemmiston Vappujuhla 1.5.16,29.8.15 Moon River Porvoo, 23.-24.5.15 Vantaan Tanssiopisto 18-20.4.15 Vantaan Tanssin Viikot.

Ruotsiksi;

LUCKAN kiertue 2016: 12.2 klo 9.30 Porvoo, 2.3 klo 11 Närpiö, 3.3 klo 13 Kokkola, 12.3 klo 11 Karjaa, 16.3 klo 10 Kirkkonummi, 21.4 klo 10 Tampere, 25.4 klo 17.30 Turku.